Harry Potter og det forbandede barn

Harry Potter og det forbandede barn

Harry Potter nitten år senere – et teaterstykke

 

Harry Potter og det forbandede barn, skrevet af J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne, er som mange bekendt skrevet som et teaterstykker, der følger Harry Potter og hans familie. Harry er blevet en mand på 40 år med tre børn, hvoraf det mellemste barn, Albus Severus Potter, skal til at starte på Hogwarts. Fortællingens omdrejningspunkt er det indbyrdes og svære forhold, som Harry har til sin søn Albus, og netop på grund af deres misforstået opfattelse af hinanden, ender troldmandsverdenen endnu engang med at være i fare.

Bogen er let-læst, da der ikke står så meget på hver side. Fortællingen strækker sig over 356 sider.

Teaterstykket, der er den ottende fortælling om Harry Potter, kan medvirke som en god indførelse i manuskript-genren til elever i udskolingen. Man kan eventuelt lade eleverne læse et par af scenerne i 7. klasse og gennemgå væsentlige genretræk, for derefter at genoptage genren under et forløb om Romantikken eller Det moderne gennembrud i 8./9. klasse, hvor opgivelserne primært skal være af dansk oprindelse.
Det er selvfølgelig også en mulighed, at lave et særligt manuskriptforløb, hvor eleverne skal læse Harry Potter og det forbandede barn, inden de skal prøve at læse ældre og sværere tekster inden for samme genre.

Jeg vil lave en undervisningsplan, med opgaver til begge scenarier inden for undervisning, med manuskript-genren og denne bog. Det vil komme ind på hjemmesiden i løbet af den nærmeste fremtid.

Bedømmelse af bogen (uden tanke for undervisningspotentiale): ♦♦♦◊◊

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *