Nord af Camilla Hübbe & Rasmus Meisler

Nord af Camilla Hübbe & Rasmus Meisler

En graphic novel med afsæt i nordisk mytologi

 

Denne grafiske ungdomsroman er på 191 ret specielle sider. Universet er mystisk, med afsæt i nordisk mytologi og fortællingen er på én gang detaljeret samt mangelfund.

Vi følger den unge pige Nord, der altid har døjet med en forfærdelig hovedpine, og derfor er hun sjældent i skole. Nord og hendes mor tager ud til deres sommerhus ved Møns Klint. Her bliver Nords mor kidnappet af en sindsyg forretningsmand, der er ved at bygge en rumraket, ved hjælp af dværge, så han kan rejse ind i en anden dimension. Det er nu op til Nord, med hjælp fra nornerne, at redde sin mor samt hele kloden mod en ny istid.

Til undervisningsbrug?

Jeg har før lavet undervisningsforløb i 8. klasse, hvor vi har fokus på genren graphic novels. Her læser vi som regel uddrag fra forskellige grafiske romaner og slutter forløbet af med et kreativt produkt, hvor eleverne selv skal udarbejde et uddrag af en grafisk roman. Personligt mener jeg ikke, at Nord egner sig som et uddrag at arbejde ud fra, da flere af siderne i bogen har tekst, der står alene – uden illustrationer til. Bedre bud vil være Kopierne af Jesper Wung-Sung & Søren Jessen, Skæbnemageren af Kenneth Bøgh Andersen & Lars Gabel eller Maus af Art Spiegelman

 

Bedømmelse: ♦♦◊◊◊

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *