Ravneringene

Ravneringene

Ravneringene af Siri Pettersen

 

Den norske fortatter Siri Pettersen brillerer med denne trilogi, der i den grad fanger én ind i et fantastisk univers, man ikke har set magen til før.

Gennem bøgerne følger man flere personer, men omdrejningspunktet må siges at være den unge Hirka, der ikke passer ind i det samfund, som hun er opvokset i. Det er en trilogi om mod, selvopofrelse og kærlighed, men samtidig sætter den spørgsmålstegn ved indrettelsen af et samfund og magtens hierarki.

Trilogien om Ravneringene er et must read for den allerede fantasy-glade læser, men også en god serie for de læsere, der ikke er bekendt med at læse fantasy. Mange af navnene kan virke fremmede, men de har den nordiske klang og er derfor ganske letlæselige. Den første bog i serien er den længste på sine 574 sider, derfor er det min erfaring, at den skal introduceres til de i forvejen læseglade, så man ikke tager modet fra sine elever.

I den tredje bog, Evnen, havde jeg på et tidspunkt fornemmelsen af (og håbet om), at der måtte komme flere bøger i denne serie, da jeg ikke kunne forestille mig, at eventyret om ravneringene og den unge pige Hirka kunne nå at ende på så få sider. Men ak og ve, det gjorde den – og jeg må indrømme, at jeg synes slutningen er passende for hele den rejse, som jeg har været med på, da jeg læste serien.

Bedømmelse: ♦♦♦♦♦

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *