Valget af Sarah Engell

Valget af Sarah Engell

En politisk fængende ungdomsroman

I ungdomsromanen Valget følger vi den politisk engagerede ungdomspolitiker, der pludselig står over for et etisk valg. Skal hun hjælpe en fremmed ung syrisk flygtningepige, eller satse på sin politiske karriere?

Kapitlerne er skiftevis skrevet ud fra hovedpersonen Xenias hverdag samt den lille flygtningepiges omtågede sind, med manglende forståelse og ordforråd over for det land, som hun er ankommet til. Undervejs i bogen bliver det lettere at afkode kapitlerne, der følger den syriske pige. Historien strækker sig over 347 velskrevne sider.

Ungdomsromanen egner sig bedst til 9. klasse, hvor eleverne har opbygget mere samfundsfaglig og politisk viden. Bogen er mest egnet til de elever, der viser entusiasme inden for samfundsfaget, men er også god i uddrag til debat om det politiske Danmark, medmenneskelighed, kristendommens budskab om næstekærlighed samt det at turde stå ved sine personlige valg.

På skolen hvor jeg arbejder, vil det være få elever, som jeg kan anbefale bogen til, da de vil finde bogens politiske indhold for kedsommeligt. Men jeg kunne sagtens finde på at anvende uddrag fra bogen til at skabe etisk-politisk forståelse samt træne diskussionsteknikker. Jeg synes bestemt at bogen er læseværdig for enhver samfundsfagslærer.

 

Bedømmelse: ♦♦♦♦◊

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *